Τα θετικά του χορού στη σωματική και ψυχική υγεία!


Τα θετικά του χορού στη σωματική και ψυχική υγεία! Μπορώ να μιλώ ώρες ατελείωτες για τον χορό. Ο χορός δεν είναι απλά ένας ευχάριστος τρόπος για να γυμναστείς. Είναι έκφραση, πάθος, εκτόνωση, ψυχοθεραπεία. Ο χορός είναι μαγεία και αν ποτέ επιλέξεις να το δοκιμάσεις, πίστεψε με θα κολλήσεις για πάντα.

Σκέψου μόνο ότι θα μπορείς να διοχετεύσεις όλα σου τα συναισθήματα μέσα από αυτόν, χωρίς να χρειαστεί να προκαλέσεις κάποιο «πρόβλημα»- στην περίπτωση που έχεις τα νεύρα του αιώνα.

Χόρευα επαγγελματικά χρόνια και πλέον το κάνω καθαρά και μόνο για την προσωπική μου ευχαρίστηση και μπορώ να σου πω πως αυτή η αίσθηση γεμίσματος δε φεύγει ποτέ. Ο ρυθμός, η μουσική, τα βήματα και εσύ γίνεστε ένα. Δεν είναι απαραίτητο να χορεύεις κάτι συγκεκριμένο. Προσωπικά τις περισσότερες φορές που με πιάνει το άγχος, διαλέγω ένα πολύ ρυθμικό κομμάτι και χορεύω όπως μου έρθει μέχρι να νιώσω καλύτερα. Είσαι έτοιμη να δεις και εσύ τα θετικά πράγματα που σου δίνει ο χορός;

Ποια είναι τα θετικά του χορού

Μυαλό σε εγρήγορση

Στον χορό έχεις να μάθεις χορογραφίες, βήματα, να μπαίνεις σωστά στο μέτρημα.  Όταν μαθαίνεις χορό μαθαίνεις στο σώμα σου και στο μυαλό σου να επικοινωνούν ακόμα περισσότερο. Θα μου πεις ότι αυτό συμβαίνει ούτως ή άλλως στην καθημερινότητα μας. Δεν έχεις άδικο, αλλά στον χορό το εξελίσσεις ένα παραπάνω. Γιατί θα πρέπει να συντονίσεις κίνηση και ταυτόχρονα να θυμάσαι και πιο είναι το επόμενο βήμα. Ο χορός κάνει καλό και στην μνήμη λοιπόν.

Καλύτερη φυσική κατάσταση & στάση του σώματος

Στητός ποπός, σφιχτά αλλά όχι πολύ μυώδη χέρια και πόδια. Σώμα σε καλή φυσική κατάσταση και κορμί λαμπάδα μιας και μέσα από το χορό και κιλά μπορείς να χάσεις- σχεδόν ανώδυνα- αλλά μαθαίνεις και πως να στέκεσαι πάντα με το κορμί ίσιο. Πόνοι στη μέση, στον αυχένα και γενικά όλες οι παρενέργειες του να κάθεσαι και στέκεσαι λάθος παύουν να υπάρχουν.

Ψυχοθεραπεία μετά μουσικής

Έχεις νεύρα; Ξέσπασε στον χορό. Θες να κλάψεις ; Κλάψε την ώρα που χορεύεις και εκτόνωσε αυτή τη θλίψη. Είσαι τόσο χαρούμενη που πραγματικά δεν μπορεί να μείνεις ήσυχα σε ένα σημείο; Χόρεψε, χόρεψε, χόρεψε. Θα εντυπωσιαστείς με το πόσο καλή ψυχοθεραπεία είναι ο χορός. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι σε βοηθάει να εκτονώσεις ένα συναίσθημα, σε βοηθάει συνάμα να καταλάβεις και να έρθεις σε επαφή με το συναίσθημα. Από προσωπική εμπειρία έχω να σου πω ότι είναι απίστευτη εκτόνωση.

Ενίσχυση αυτοπεποίθησης

Μαθαίνεις νέα βήματα, εκτελείς χορογραφίες, το σώμα σου είναι γυμνασμένο. Χρειάζεται κάτι περισσότερο για να έχεις αυτοπεποίθηση; Όχι! Ο χορός σου λέω είναι μαγεία. Σε κάνει να νιώθεις τέλεια με τον ίδιο σου τον εαυτό παρά τις ατέλειες που έχεις και εσύ και εγώ. Αποδέχεσαι τον εαυτό σου έτσι όπως είναι μέσα από τον χορό και είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να σου κάνεις!

Μείωση του στρες

Και φυσικά από ότι έχεις καταλάβει από τα παραπάνω ο χορός μειώνει το στρες. Ρε παιδί πως να στο πω. Δοκίμασε μια φορά που θα είσαι φουλ στρεσαρισμένη και βάλε ένα δυνατό χορευτικό κομμάτι. Ξεκίνα να χορεύεις. Απλά να χορεύεις χωρίς να σκέφτεσαι τα βήματα ή αν φαίνεσαι σαν μια τρελή που χορεύει. Απλά κάντο και απόλαυσε το, μόλις τελειώσει το κομμάτι θα δεις ότι θα είσαι φανερά λιγότερο στρεσαρισμένη.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

 

 

Πηγή:ediva.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *